به گزارش خبرچگنی، در یک نظم اداری و دولتی وجود ساختارها پیش از آنکه برای گسترده تر شدن نظام مدیریتی و دولتی باشد بیشتر برای بازتولید خدمات رسانی و انجام امورات مردم است یا خیلی ساده تر می شود اینگونه گفت که مالک اصلی ادارات و سازمان های دولتی مردم هستند.
هر چه بیان شد مقدمه ای بود برای بیان این نکته که تغییر در ساختارها و شمایل سیاسی در مناطق باید با تغییر در تمام ساختارهای اداری و اجتماعی همراه باشد تا بستر نه بر مدار مدرنیته بلکه بر خدمات رسانی و خدمات دهی مطلوب تر رخ دهد.
از عناصر و مولفه های مهم و موثر در این تغییرات وجود ادارات مستقل و بخصوص اداراتی می باشد که نقش اساسی و بنیادی در تغییر شرایط و رفاه اجتماعی بیشتر مردم دارد.
توسعه اقتصادی و اجتماعی از مسیرهای مختلف عبور می کند که یکی از این شاه راها پایداری در وجود مولفه ها و زیربناهاست که حفظ و یا موجودیت این زیربناها با دولت های حاکم می باشد.
متاسفانه در طول یک دهه ی گذشته در شهرستان چگنی همکاری برای کمک به بهبود اوضاع اجتماعی و رفاه مردم در انجام کارهای اداری ضروری هیچگاه هدف اصلی بعضی از ادارات همچون سازمان تامین اجتماعی نبوده است؛سازمان تآمین اجتماعی استان لرستان به هزاران دلیل در امر خدمت به مردم و کمک به آسایش و آرامش مردم شهرستان چگنی موفق عمل نکرده است.
نگاه و تحقیق درباره شرایط امروزی و سابقه بیمه تأمین اجتماعی خیلی از افرادی که سالیان سال در معادن سنگ ها مشغول به انجام کارهای سخت و جبران ناپذیر بوده اند نشان می دهد که چه ظلم بزرگی در حق آنها شده است (لیست های چند روزه و ناقص؛پرداخت نکردن حق بیمه؛در نظر گرفتن حقوق در لیست بیمه و…)
با وجود اینکه بیشترین معادن سنگ استان لرستان و غرب کشور در شهرستان چگنی واقع شده و این معادن در کنار شهرک دامپروری؛بخش کشاورزی و دامداری از تنها زیر ساخت ایجاد اشتغال در این شهرستان به حساب می آیند اما متاسفانه این کارگاه ها در حوزه بیمه تامین اجتماعی مشکلات بسیاری دارند که از کارگر گرفته تا کارفرمایان را کلافه کرده است.
نقطه مغفول مانده این صنایع نبود و عدم استقرار اداره تامین اجتماعی در چگنی است و همین سببی شده تا حق و حقوق کارگران معادن سنگ توسط کارفرمایان به نفع خود تفسیر گردد.
سازمان تأمین اجتماعی استان لرستان در شهرستان چگنی فقط یک دفتر با یک کارمند مستقر کرده که بیشتر اوقات هم این مسئول عزیز در دفتر کار خود حضور ندارد؛عملا بود و نبود وی سودی ندارد چرا که فقط در حد مهر نمودن یک برگه صلاحیت دارد.
مسائل و مشکلات کارگران معادن سنگ که تعداد آنها هم کم نیست فقط با تعامل و همکاری سازمان تأمین اجتماعی قابل حل است.
خواست اصلی اکثر شاغلین در این حوزه ها نظارت و بازرسی های مستمر و انجام دیگر اقدامات راهبردی این سازمان برای جلوگیری از تضییع حقوق کارگران و حتی بعضا کارفرمایان است و همه ی این اقدامات مستلزم وجود و استقرار یک نمایندگی فعال با تفویض اختیار هایی از قبیل بازرسی است تا کارگاه ها هفته ها در انتظار بازرسی نباشند.
این شهرستان به دلایل مختلف از جمله صنف های سودجو و بعضا بی سواد که خود در صورت بازرسی های فعال تامین اجتماعی متضرر می شوند و محکوم به پرداخت حق بیمه کارگران خواهند شد و یا نبود تشکل های قوی کارگری همگی دست آویزی برای ورود نکردن و عدم مطالبه جدی برای استقرار اداره تآمین اجتماعی در چگنی محسوب می شود.
فحوای کلام وقت آن رسیده است که فرماندار شهرستان چگنی برای صیانت از حقوق اجتماعی این طیف عظیم برای استقرار مستمر و هدفمند نمایندگی سازمان تآمین اجتماعی در این شهرستان اقدامی انجام دهند.
یادداشت: یاسر نظری چگنی