صنعتی شدن شهرستان چگنی که ایجاد شهرک فرآوری سنگ را می توان آغاز آن نامید بعنوان مسیری برای تغییر شرایط و بهبود اقتصاد چگنی می تواند شفا بخش بسیاری از آسیب های اجتماعی امروز باشد.
وقتی برنامه های اقتصادی مبنای علمی و کارشناسی داشته باشد و بر مبنای مفروضات سنتی و باطل طراحی نشده باشد دیگر جای هیچ نگرانی برای جامعه به جای نخواهد گذاشت و مردم نیز با اعتماد و اطمینان نباید در تضاد با اجرای این طرح ها قرار بگیرند.
مدیریت ارشد شهرستان چگنی بخاطر سهم ناچیز و نبود صنعت تمام مطالعات و تمایلات خود و تیم مدیریتی شهرستان را بر روی اجرای طرح های صنعتی و تولیدی معطوف و قفل نموده است.
اصول و مبانی رفتاری مردم در برخورد و یا استقبال از طرح هایی اینچنین بزرگ نباید فضا را به سمت احتمالات تخیلی سوق دهد و ذهن خود را بخاطر شایعات غیر مبنایی و حدسی نگران کنند.
چگنی برای فرار از بحران های اقتصادی و اجتماعی پیش رو اگر دیر به سمت صنعتی شدن حرکت کند این شرایط جبری آن را به قعری مکنده پایین می کشد و مردمان این دیار را در برابر زندگی به زانو درمی آورد.
ما اگر بخواهیم واقع بینانه وارد عرصه صنعتی شدن شویم اول از همه چیز باید وضعیت کنونی و پیش رو را از زبان تحصیل کردگان و اهل فن جویا شویم و بعد بر حسب مقتضیات زمانی و مکانی تصمیم به اعتراض یا موافقت بگیریم.
مردم شهرستان چگنی باید تمام قد هوشیار باشند که با تداوم خشکسالی روی آوردن به مشاغلی همچون دامپروری و کشاورزی صرفا یک پیام می تواند داشته باشد و آن هم فروغلطیدن در فقر و گرفتاری است.
بهتر است تا دیر نشده است تغییر گفتمانی را مشق شب خود کنیم که رویاهای آیندگان این سرزمین در آن نوشته می شود.
دیگر شهرستان های صنعتی در تمام نقاط کشور را بنگرید که شاید بعضی از آنها را می توان به این وصف کریه المنظر که کل مساحت آنها اندازه ی یک سوم چگنی هم نیست نگاه کرد ولی رونق و آوازه آنها به دلیل صنعتی بودن در دنیا پیچیده است.
«مخالفت با اجرای طرح های صنعتی دهن کجی به پیشرفت و توسعه است»
اگر با منطق و استدلال های منطقی و عقلانی بر رفع موانع همچون تشویش اذهان عمومی درباره خشک شدن منابع زیرزمینی آب و چشمه های آب بعلت این طرح ها تآکید گردد خود نوعی خرد و توانایی فردی و جمعی است که به یک مضمون اصلی در اخلاق هم تبدیل خواهد شد.
در دنیای مدرن امروزی می بایست نامه ای در باب نگرانی ها با متن های خوانا و قابل فهم پیامدهای اجتماعی اجرای این طرح ها را به متولیان امر رسانده و با خردورزی و هوشیاری منتظر جواب آنها ماند تا نه تشویشی عمومی حاصل گردد و نه جواب سوالی به پاسخ مانده باشد.
طرح احداث شهرک فن آوری سنگ یک طرح صرفا اقتصادی نیست بلکه از این طرح در قالب یک طرح اجتماعی نیز می توان یاد کرد چرا که منافع عموم در آن نهفته است و تمایلات شخصی در احداث آن هیچ نقشی ندارد.
پذیرش این نکته مهم است که باور کنیم دنیا به سمت صنعتی شدن در حرکت است و در سنت ها ماندن باعث سوختن آینده جوانان می شود.
اولویت بندی ها و ارزیابی تأثیرات اجتماعی احداث شهرک فن آوری سنگ در شهرستان چگنی توسط فرماندار محترم انجام شده است و منفعت اصلی این طرح بزرگ اقتصادی به طور مستقیم به مردم و جامعه بر می گردد.
خطری که سالهاست زنگ آن به صدا درآمده است خطر کنار کشیدن نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده چگنی از نگاه به حیات محیط زندگی خود است که موجودیت شهرستان را در معرض انواع تهدیدها و آسیب ها قرار خواهد داد و راه فرار از این شرایط و سد کردن را تهدیدات ایجاد فرصت های شغلی جدید و در شآن مردم چگنی است.
«احداث شهرک فن آوری سنگ که قطعآ راه ورودی صنعتی شدن شهرستان چگنی است در بلند مدت پیامد های شیرینی را به ارمغان خواهد آورد»
محور و پویش فکری دکتر افشین بازگیر فرماندار محترم شهرستان بر مدار توسعه و صنعتی شدن چگنی قرار دارد که با نگاه های بلند مدت و دور اندیشی های وی ارتقاء شاخص های ترکیبی توسعه که منشآ آنها صنعتی شدن است اتفاق خواهد افتاد.
چندین دهه است که توازن توسعه در چگنی به دلایل مختلف از جمله ضعیف و نحیف بودن بخش اقتصادی حاصل نشده است که احداث شهرک فن آوری سنگ در این شهرستان که یکی از قطب های مهم و بزرگ سنگ در کشور است بخاطر رصد فرآیندهای توسعه و گسترش مرزهای اقتصادی و اجتماعی چگنی توسط مدیریت اجرایی شهرستان است.
بالاخره تمام جامعه پی خواهند برد که وقت صنعتی شدن نه شهرستان چگنی بلکه تمام جامعه رسیده است.
جامعه ما آگاه شده است پس نباید به راحتی فریب بسیاری از گفته های بی اساس و بنیان را درباره احداث شهرک فن آوری سنگ خورده و در برابر آن موضع خصمانه بگیرند.
از طرف دیگر مردم باید بدانند که مدیران قدرت معجزه ندارند اما با داشتن توان و هوش مدیریتی در کنار تلاش و پیگیری و همراهی مردم می توانند به کاستی ها و مطالبات پاسخ و واکنش مثبت دهند.
تغییر و بهبود کاری انفرادی نیست پس ما نباید خود را آویزان مدیران کنیم بلکه با اراده و کوشش جمعی و با تحلیل های اصولی از معیارهای علمی کاربردی که در حال اجرایی شدن است حمایت کنیم.
تعاملات فکری و سیاسی فرماندار محترم شهرستان چگنی با مدیران کشوری در کنار همراهی و مشارکت مردم می تواند کلید واژه توسعه و رشد اقتصادی چگنی باشد.
یادداشت :چگنی