حبیب اله نامداری, مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چگنی در گفت و گو با خبرچگنی گفت: در شهرستان چگنی طی سال زراعی جاری (۱۴۰۱-۱۴۰۰) سطح زیرکشت گندم ۳۴۰۰ هکتار ، سطح زیرکشت جو ۹ هزار هکتار و سطح قابل برداشت کلزا ۱۴۰ هکتار بود.
وی افزود: متاسفانه کاهش شدید بارش ها کشاورزان ما را با چالش مواجه کرد، حتی نسبت به سال زراعی قبل نیز بارش کمتری داشیم، به طوری که در سال زراعی گذشته ۳۳۷ میلیمتر و در سال جاری، فقط ۳۰۲ میلیمتر بارندگی داشتیم ، این در حالی است که میزان بارش ۳۰ ساله شهرستان ۵۹۸ میلیمتر بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چگنی گفت: از نیمه دوم اسفند ماه ۱۴۰۰ تا اواسط اردیبهشت ماه سال جاری(نزدیک به دو ماه) بارش مؤثری را در سطح شهرستان نداشتیم.
وی بیان کرد: همچنین در اوایل فروردین ماه امسال به یکباره شاهد افت شدید دما بودیم که این امر نیز خساراتی را به محصولات زراعی ما وارد ساخت، لذا براساس بازدیدهای صورت گرفته از طرف کارشناسان بخش مخاطرات استان و کشور، برای شهرستان چگنی هم تنش خشکی و هم تنش سرما تایید شد.
نامداری خاطر نشان کرد: بنابراین برای همه کشاورزانی که محصول خود را بیمه کرده اند قطعا از طرف صندوق بیمه محصولات کشاورزی غرامت پرداخت خواهد شد.
وی افزود: با وجود همه مشکلات یاد شده ، خوشبختانه با اقدامات و تلاش های صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی و بخصوص “اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها” که با مشارکت و پشتیبانی خوب ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) صورت گرفت و همچنین همراهی خوب کشاورزان ، میزان خرید دانه روغنی کلزا نسبت به سال قبل بیش از دو برابر افزایش یافته و در تحویل گندم مازاد بر نیاز کشاورزان نیز تا این تاریخ نسبت به سال زراعی قبل بیش از ۴۰ درصد افزایش عملکرد ثبت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چگنی بیان کرد: در تولید محصول زراعی جو نیز بیش از ۳۰ درصد افزایش عملکرد نسبت به سال قبل صورت گرفته است.
وی در پایان افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی صورت گرفته و همچنین پیش بینی اکثر کارشناسان مبنی بر ادامه دار بودن این روند ، لذا باید بپذیریم هرساله به نوعی تنش خشکی ، تنش سرما و سایر حوادث قهری احتمالی را خواهیم داشت .
نامداری خاطر نشان کرد: حتی در سال ۹۸ که ما سیل ویرانگر را داشتیم ، بعد از سیل ، بارش مؤثری اتفاق نیفتاد و در آن سال، شهرستان چگنی هم سیل را داشتیم و هم شاهد خشکسالی بودیم.
وی گفت:بنابراین در شرایط فعلی، تنها راه ممکن که بتواند تا حدودی این خسارت ها جبران شود بیمه محصولات کشاورزی است و دولت هم مصوب کرده که بجز صندوق بیمه محصولات کشاورزی، هیچ راه دیگری برای پرداخت غرامت به کشاورزان و باغداران وجود نخواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چگنی خاطر نشان کرد: در راستای کمک به کشاورزان خسارت دیده و کاهش ریسک ، دولت هرساله مبالغ شایانی را تحت عنوان “کمک دولت” به صندوق بیمه محصولات کشاورزی واریز میکند.
وی گفت:براین اساس به همه تولید کنندگان عزیز شامل کشاورزان، باغداران، دامداران ، آبزی پروران و …. توصیه اکید میشود که حتما محصولات کشاورزی خود را بیمه کنند و انشاءالله در سال زراعی پیش رو شاهد هیچ محصول بیمه نشده ای در سطح شهرستان نباشیم.