به گزارش خبرچگنی،با توجه به شایعات اخیر در باب انتقال قطعی پادگان نظامی تیپ ۲۸۴ شهید رستمی سراب نایکش به استان ایلام باید آن را فقط یک موضوع مرتبط به شهرستان چگنی قلمداد نکرد و از آن به عنوان یک مشکل استانی یاد کرده و نام برد.
تیپ ۲۸۴ شهید رستمی یکی از مهم ترین ارکان توسعه و نیروی کمک اقتصادی به خانوار های شهرستان چگنی است که با شروع عصر مطالبه گری و ارتباطات و با حضور و وجود مستمر این پادگان نظامی دستیابی به اهداف عمرانی و حتی اقتصادی چگنی راحت تر و منطقی تر است.
یکی از مواردی که باید توسط فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران و بطور خاص فرماندهی تیپ ۲۸۴ سراب نایکش امیر سرتیپ حسین علی آذین مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرد گفته و شنیده شدن نگرانی ها و نظرات اهالی شهرستان چگنی در برخورد با این خبر تلخ جابهجایی این پادگان نظامی است.
مسئله و یکی از صدها سوالی که از برخورد با اهالی چگنی مطرح می شود این است که خلأ و جای خالی این پادگان نظامی را یکی از منابع مستقیم و کوتاه مدت اقتصادی و امرار معاش خانواده های اطراف این پادگان است چگونه پر خواهد شد.
سوال دیگر آنکه واقعا چگونه می شود برای آبادانی یک شهر یا منطقه ثروت های دیگر مناطق را به تاراج برد و آنها را بر تلی از خاکستر نشاند.
آیا به تبعات اجتماعی و اقتصادی انتقال این تیپ نظامی از شهرستان چگنی که از لحاظ اقتصادی در رتبه ای پایین تر از صفر قرار دارد فکر کرده و آن را پیش بینی نموده اند.
نگارنده به نفس این تصمیم که قطعا صلاحدید فرماندهان عالی رتبه ارتش جمهوری اسلامی ایران که برای برقراری هر چه بیشتر امنیت کشور و مرزهای ایران اسلامی است هیچ انتقادی نداشته و آن را ارج می نهم موضوع ما این است اولا که استان لرستان خود از استان های تقریباً مرزی بوده که نیازمند وجود مراکز نظامی متعدد است دومآ حال که تصمیم بر استقرار یگان های نظامی و تیپ در استان ایلام است چرا از تیپ های استان های دیگر که هزاران کیلومتر با مرزهای چهارگانه کشور فاصله دارند استفاده نمی شود.
تمام مسئولین استان لرستان؛شهرستان چگنی و بخصوص نمایندگان حوزه های انتخابیه شهرستان های خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی بدانند و آگاه باشند که در عالم حقوق واژه عدالت ترمیمی زمانی کاربرد دارد که در واقع به بررسی نقش و سهم تمام کسانی می پردازد که به نوعی با وقوع یک اتفاق و یا مسئله ای در ارتباط هستند و می توانستند با ایفای نقش خود از وقوع آن جلوگیری کنند اما نکردند.
پس لطفاً به موضوع انتقال تیپ ۲۸۴ شهید رستمی سراب نای کش ورود کنید و حتی اگر شده با دستور رهبر معظم انقلاب از جابهجایی آن جلوگیری کنید.
انتقال تیپ ۲۸۴ شهید رستمی سراب نای کش شهرستان چگنی و سرنوشت آن در کنار خشک شدن کشکان رود را باید در حال حاضر مهم ترین موضوعات و نگرانی های مردم این شهرستان دانست و انتظار مردم نه تنها این شهرستان بلکه تمام استان لرستان این است که سرانجام و آینده این پادگان نظامی همچون شرکت صدر فولاد؛کشکان را با بی تفاوتی های مسئولان ختم به ناکجا آباد نشود.
اکنون زمان آزمونی مهم برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی حوزه های انتخابیه نامبرده شده مهیا شده که مکان این آزمون شهرستان چگنی است که در صورت انتقال تیپ ۲۸۴ شهید رستمی وضعیت آن به مراتب بدتر از امروز خواهد شد.
با جابهجایی این پادگان نظامی چالش های بسیاری برای مردم این شهرستان و استان به وجود خواهد آمد که یکی از این چالش ها مهاجرت کارکنان این تیپ نظامی است که بیش از هزار نفر می باشند.
چالش مهاجرت یکی از اساسی ترین و بزرگترین معضلات چند سال اخیر استان لرستان بوده که تمام فعالان اجتماعی و مدتی از تبعات آن فریاد زده اند و هم اکنون با وقوع این اتفاق انتقال تیپ ۲۸۴ سراب نای کش باید شاهد گسترده شدن موج مهاجرت ها باشیم.
بلا شک درک پیامدهای ناگوار اجتماعی و اقتصادی انتقال این پادگان نظامی باعث فهم علل نگرانی های اهالی شهرستان چگنی در این خصوص خواهیم بود چرا که در گفتگو با اهالی با شواهد و گفته هایی روبرو خواهیم شد که نگرانی را موجه می کند.
اما نکته مهم اینکه فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی که در میدان عمل همیشه خود را وقف ملت نموده اند و فداکاری آنان تا ابد از اذهان عموم مردم ایران بیرون نخواهد رفت نباید اینچنین موضوعاتی را شخصی و خصوصی ارتش قلمداد کنند و خواهش نگارنده این است در عرصه اجتماعی و جمعی مردم نظرات و دل نگرانی های آنان را بشنوند و با واقعیاتی که پرداختن به جزئیات آنها آینده ای تلخ را بیان می کند صادقانه روبرو شوند و بعد تصمیمات و دستورات را صادر کنند.
نباید نقش مهمی را که تیپ ۲۸۴ شهید رستمی سراب نایکش در زمان وقوع سیل مخرب چند سال پیش ایفا کرد و به داد مردم چگنی رسید؛خاموش کردن آتش سوزی مزارع کشاورزی در چند روز قبل را فراموش کرد.هیچ تضمین و اطمینانی نیست که بار دیگر دست تقدیر شهرستان چگنی را با اینچنین بلایایی قهری مواجه نکند پس لطفاً بدون هیچگونه ظن و تردیدی و با در نظر گرفتن ملاحظات واقعی موجود لرستان و چگنی را از وجود این پادگان نظامی و نیروهای انقلابی؛مردمی و مومن ارتش محروم نکنید.
در پایان ذکر این ضرب المثل لری خالی از لطف نیست «گوشتن در گاو مورن»
آخه قربانی شدن کشکان رود برای چگنی کافی نیست.
نگارنده: یاسر نظری چگنی