تاریخ : جمعه, ۴ فروردین , ۱۴۰۲ 3 رمضان 1444 Friday, 24 March , 2023

اخبار ویژه

6
جهاد تبیین در گفتگویی با محقق و پژوهشگر لرستانی

جهاد تبیین مقابله با اندیشه های الحادی و انحرافی ایادی استبکار در داخل و خارج کشوراست

  • کد خبر : 1280
  • 20 بهمن 1400 - 10:44
جهاد تبیین مقابله  با اندیشه های الحادی و انحرافی ایادی استبکار در داخل و خارج کشوراست
جهاد تبیین امروزه مقابله وجهاد با اندیشه های الحادی و انحرافی ایادی استبکار در داخل و خارج کشوراست .

حجت الاسلام رمضان تیموری در گفت و گو با خبر چگنی، اظهار داشت: مهمترین تحرکات فکری و فیزیکی دشمن رو در یک مثلت به نام مثلت شوم آشوب می توان دسته بندی کرد. مثلت آشوب از سه ضلع تهدید، تحریم  و تحریف تشکیل شده است. جهاد تبیین مقابله با این سه ضلع را با سرعت ،دقت و قدرت نیاز دارد.

سوال: واژه جنگ وجهاد و نقش اهل اندیشه و قلم در آن چیست؟

جنگ و ستیز ، قتل و گشتار ، ویرانی و آوادگی همزاد تاریخ بشر است . عده ای برای غلبه و عده ای برای دفاع قربانی امیال شیطانی شده اند.در این میان نظریه پردازانی که از جایگاه والای بشر الهی بی خبر بوده و هستند.

شعله های آتش کینه و عداوت را دوچندان کردند و بستر ویرانی را برای تخریب بیشتر فراهم نمودند.کسانى نظیر «هابز» که انسان‌ها را گرگِ یکدیگر مى‌دانست، و «نیچه» که پایمال شدن ضعفا به وسیله اقویا را قانون طبیعى زندگى اجتماعى بشر قلمداد مى‌کرد،ولو امروزه با نام آنها اثری دیده نمی شود.

 اما با تفکراینگونه افراد سالهاست که از نزدیک شاهد ظلم و جنایت مضاعف به مردم دنیا هستیم.پس به طور کلی می توان گفت مردم وام دار اندیشه اندیشمندان خود هستند. نوع نگاه به جهان و انسان و شیوه تعامل و ارتباط با همنوع سبب بسط سعادت یا شقاوت جوامع را فراهم می آورد.لذا در دین مبین اسلام مداد عالم که حاصل اندیشه الهی است.

 ترجیح بر خون شهید ومجاهد دارد چون با تقدیم اندیشه عالمانه صلح ها ، ستیزها و عملکرد ها مطلوب و نامطلوب شکل می پذیرند.  

سوال: جهاد تبیین به چه معناست؟ و اگر در آیات قرآن نمونه هایی از جهاد تبیین اگه هست بفرمایید؟

اهل منطق گفته اند تقسیم فرع بر تعریف است. یعنی ابتدا یک چیز را باید تعریف کرد سپس به تقسیم بندی آن چیز اقدام نمود. لذا این سئوال شما برمی گردد به تعریف درست از واژه جهاد چه به معنای مصطلح که همان مبارزه و جنگ کردن در راه خدا و برای خدا با دشمنان خدا است یا معنای لغوی آن که به کوشش و تلاش برای رسیدن به هدفی به کاربرده می شود.

 جهاد تبیین امروزه مقابله وجهاد با اندیشه های الحادی و انحرافی ایادی استبکار در داخل و خارج کشوراست. که به صورت های متنوع رسانه ای در حال عرض اندام هستند.

اسلام با جنگ تجاوزکارانه و تجاوز در جنگ مخالف است.در تاریخ اسلام زمان حیات پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله جنگ‌هاى متعددى بین مسلمانان و دشمنان آنان به وقوع پیوسته است.

 مورخان به بیش از ۸۰ جنگ کوچک و بزرگ در این مقطع اشاره کرده اند.قرآن کریم در بیان وجود جنگ و جهاد واختلافاتی که سبب بروز آن شده آیات متعددی را متذکر شده است.

مسائل مرتبط به جنگ و جهاد از منظر واقعی که اتفاق افتاده واز طرفی نظام حقوقى براى جنگ و جهاد نیز قوانین و مقرراتى در نظر گرفته است.که به صورت باید و نبایدها به چشم می خورند.در قرآن به واژه جهاد و مشتقات در ۴۱آیه پرداخته شده است. و در بیش از ۳۰۰ آیه احکام مربوط به جهاد و دیگر امور جنگ از قبیل اسیران، شهیدان و غزوات و در در حدود ۸۰ آیه خداوند مؤمنان را به جهاد دعوت کرده است. از این رو می توان به اقسام هشتگانه جهاد اشاره کردشامل جنگ با مشرکان، جنگ با منافقان ،جنگ با کفار، جنگ با اهل کتاب ، جنگ با اهل بغی ، جهاد رهایی بخش (زندگی در دارالکفر)، دفاع، مقابله به مثل است.

سوال: جهاد تبیین در اندیشه دشمن به نظرشما حول چه محورهایی می چرخد ؟

از جمله عملیات های روانی در دنیا تخریب شخص و شخصیت های و اهداف مطرح در جبهه مقابل است. برای رسیدن به این هدف کارکردها و زیر مجوعه ها را مورد هجوم قرار می دهند. این عملیات روانی که مملّو از اغراق گویی، حس نفرت پراکنی، تقویت روحیه نا امیدی،  تمسخر، عیبجوی، ابهام ، تحریف و قلب نمودن حقایق است .

توأم با چینش هنرمندانه در فضای رسانه ای به صورت قطره چکانی یا ابهام پردازی است که سبب ایجاد تزلزل در باورها و کم رنگ شدن مقبولیت های عمومی جامعه هدف می شود.در نتیجه همه اینها دست به دست هم می دهد برای ایجاد نارضایتی عمومی و آشوب های خیابانی .

هدفی که در این چند دهه ی انقلاب به انحاء و اشکال مختلف دشمنان جمهوری اسلامی در صدد طراحی آن بوده و هستند نمونه بارز آن فتنه ۸۸ وامثال ذالک است.

سوال:  برای مقابله با این اندیشه های شیطانی به چه چیزهایی نیاز داریم؟

اگر می گوییم جنگ است و باید به جهاد قد عَلَم کنیم لازمه جهاد دو امر اجتناب ناپذیر است .

نخست ، نیازمند به اطلاعات و ضریب نفوذ و توانایی دشمن هستیم  .تا میزان و مراحل پیشروی و توقف را ندانیم برنامه ریزی مطلوب صورت نمی گیرد.

دوم اینکه بعد از دریافت میزان نفوذ و شناخت اهداف و جامعه هدف دشمن نوبت به مسلح کردن خودی ها می رسد که مجهز شدن به سلاح جهت مقابله و دفاع است .این قسم از مهمترین وظائف ما محسوب می شود چون تجهیز به سلاح علم و دانش نیاز دارد بر خلاف جنگ های معمول و فیزیکی اسحله این جهاد اندیشه و فکر منسجم نیاز دارد.لذا آموزش پایه حرکت در مقابله با دشمن باید تلقی شود.

این دو نیازمندی تحقق پیدا نمی کند مگر با تجمع نخبگانی و تجمع گفتمانی صورت بپذیرد تا هرکسی زیر نظر اندیشه اندیشمندان انقلابی بتواند به نحو احسن نقش ایفاء کند.

سوال: شما مثلثی به نام آشوب رو اهرم در جهاد تبیین که دشمن روی آن در حال حاضر برنامه ریزی می کند را مطرح کرده اید لطفا بیشتر در این باره بفرمایید؟

بنده با بررسی هایی که انجام داده ام مهمترین تحرکات فکری و فیزیکی دشمن رو در یک مثلت به نام مثلت شوم آشوب دسته بندی کرده ام . مثلت آشوب از سه ضلع  تهدید ، تحریم و  تحریف تشکیل شده است.

لذا اساسی ترین رکن جهاد تبیین دربرابر این سه ضلع مثلت بر می گردد به تقریر و تبیین صحیح و سریع البته این تقریرلازمه ای برای اهل تقریر و تبیین دارد و آن هم آگاهی از ضریب و میزان نفوذ جبهه مقابل است . تا به درستی ندانیم که دشمن چه اهدافی را پی می گیرد و در کجا نفوذ کرده است نمی توانیم در مقابل این سه ضلع دفاع و تبیین و مقابله ی جانانه ای داشته باشیم .

وقتی به آیات کریمه قرآن رجوع می کنیم حضرت حق جل و علا توجه ما ها را به تحریف که یکی از ارکان مثلث آشوب است معطوف می فرماید.که امروز بیشترین سعی دشمنان داخلی و خارجی در حول و هوش همین تحریف دوران دارد .«مِنَ الَّذِینَ هَادُوا یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَنْ مَوَاضِعِهِ» « گروهی از یهود کلمات (خدا) را از جای خود تغییر دادند » و نیز در آیه ۷۵ سوره بقره که می‌فرماید: «فَرِیقٌ‌ مِنْهُمْ‌ یَسْمَعُونَ‌ کَلاَمَ‌ اللَّهِ‌ ثُمَ‌ یُحَرِّفُونَهُ‌ مِنْ‌ بَعْدِ مَا عَقَلُوهُ‌ وَ هُمْ‌ یَعْلَمُونَ.» « گروهی از آنان کلام خدا را شنیده و به دلخواه خود تحریف می‌کنند با آنکه در کلام خود تعقل کرده و معنی آن را دریافته‌اند.».

سوال: گفتید تا اهداف دشمن شناسایی نشود نمی توانیم جهاد تبیین را تقریر کنیم به نظر شما اهداف دشمن چه چیزهایی می باشد؟

در جایی خواندم که اندیشکده آمریکایی “رند” در کتابی به نام جنگ شبکه ای می نویسد:« در جنگ فردا برنده کسی نیست که بمب دارد بلکه کسی پیروز است که بهترین روایت را دارد. » اگر این کتاب نبود ما در طول این چهار دهه انقلاب مخصوصا سال های اخیر به وضوع شاهد وارونه کردن حقائق و قلب نمودن مطالب واقعی از طرف رسانه های مزدور بوده ایم . رکنی که در مثلث آشوب به آن اشاره کرده که در سیکل تهدید وتحریف و تحریم به انحاء مختلف اعمال شده است . اما:

 چراغی را که ایزد برفروزد

هرآنکس پف کند ان شا الله ریشش بسوزد. حال سئوال شما مجدد عرض می کنم شناخت اهداف و کارکرد ها و میزان نفوذ دشمن را باید دانست تا مقابله اساسی شکل بگیرد .از جمله اهداف دشمن برای رسیدن به آن مثلث آشوب پیگیری و نشان دادن ناکارآمدی مدیران، نا کارآمدی نظام ، ایجاد شکاف قومی و مذهبی ، ناکارآمدی دین در مدیریت جامعه است که در نتیجه به حاشیه کشیدن دین از سیاست و تبدیل حکومت اسلامی به حکومت سکولار است .

این مراحل گاهی پس و پیش می شوند اما هدف نهایی همان نشان دادن ناکارآمدی دین در مدیریت جامعه است . امروزه اگر نقد و انتقادی که هست از فلان مدیر یا فلان دستگاه نباید دست مایه تخریب اشخاص جهت تخریب شخصیت بشود. نقد و انتقادهای دلسوزانه خالی از غرض ورزی ها که معمولا درهر جامعه ای رواج دارد متاسفانهبه عنوان اهرمی برای بی آبرو کردن نظام و دین در دست دشمن قرار گرفته است.

سوال: راهکارهای دشمن برای رسیدن به اهدافی که دارد شما در چه چیزهایی می بینید؟

عرض کردم عمده حرکت ها و راهکارها امروزه در شیوه القاء مطالب است .عنصر تحریف و بیان قطره چکانی  پمپاژ اخبار و نکته های جعلی – مسکوت گذاشتن خدمات انقلاب و نظام – تخریب چهره ها – پرداختن به امور حاشیه ای و غیر اساسی در راه توسعه و زیر ساخت ها از جمله راهکارهای معمول و شایع نفوذی ها و دشمنان نظام است.

سوال: راهکار شما در مقابله با این اهداف گستره و شوم دشمن چه چیزی می تونه باشه؟

بعد از اینکه ما چیستی – چرائی وچگونگی جهاد تبیین رو درک کردیم و فهمیدیم نوبت به راهکارهای مقابله می رسه پس تا این سه سئوال جواب قانع کننده دریافت نکنند سخن از راهکارها چیز معقولی به نظر نمی رسه . و می دانیم پاسخ به این سه سئوال راهکارها را نیز در خود دارد.

حال راهکارهای فراگیر و سازمان یافته رو بنده در دو قسم تقسیم کرده ام  اول تجمع نخبگانی ( عناصر تأثیر گذار در گوشه گوشه شهر ها و مراکز علمی و فرهنگی جهت بیان حقایق قبل و بعد انقلاب ) و دوم تجمع گفتمانی ( یا رسانه ای) جهت تشریح و تبیین کارکرده ها و ایجاد شبکه های اجتماعی در راستای تبلیغ و ترویج صحیح و مطمئن    است.

مقام معظم رهبری در سخنرانی  اربعین پاسخ و راهکار رو این طوری فرمودند: نشر افکار صحیح ،  پاسخ به اشکالات و پاسخ به ابهام آفرینی ها است.

با دقت در فرمایشات رهبر حکیم و فرزانه می توان نتیجه گرفت جهاد تبیین ابلاغ رسالت حقیقی و واقعی کارکردها و دستاوردهای نظام و پاسخ های مستدل به اشکالات وشبهات مطرح در اذهان جامعه است. که در جامعه مدحان و دانشجویان می تواند به عنوان دو عنصر اثر گذار در اجتماعی در دستور کار قرار بگیرند. البته این به معنای بی خیالی دیگر اقشار اثر گذار اجتماعی نیست .

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://khabarchegeni.ir/?p=1280

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.