تاریخ : پنج شنبه, ۳ فروردین , ۱۴۰۲ 2 رمضان 1444 Thursday, 23 March , 2023

اخبار ویژه

5

بی آبی امان مزارع چگنی را برید

  • کد خبر : 1699
  • 01 تیر 1401 - 8:13
بی آبی امان مزارع چگنی را برید

به گزارش خبر چگنی، خشکسالی به‌عنوان یک خطر طبیعی پارامترهای هیدرولوژیک و اقلیمی متنوعی را در بر می‌گیرد که تقریبا در تمام مناطق پربارش و کم بارش رخ داده است و اغلب به کاهش بارندگی در مدت زمان طولانی مثلا یک فصل یا یک سال مربوط می‌شود.هنگامی‌که در مورد خشکسالی به صورت عموم صحبت می‌شود […]


به گزارش خبر چگنی، خشکسالی به‌عنوان یک خطر طبیعی پارامترهای هیدرولوژیک و اقلیمی متنوعی را در بر می‌گیرد که تقریبا در تمام مناطق پربارش و کم بارش رخ داده است و اغلب به کاهش بارندگی در مدت زمان طولانی مثلا یک فصل یا یک سال مربوط می‌شود.
هنگامی‌که در مورد خشکسالی به صورت عموم صحبت می‌شود منظور خشکسالی هواشناسی است یعنی میزان بارش سالانه و سال آبی نسبت به بلندمدت و میانگین بلندمدت کاهش پیدا می‌کند.
چیزی که این روزها زنگ خطر ان به صدا درآمده است کم شدن بارش ها نسبت به سال قبل است و این روند هر ساله نیز بدتر می شود به نحوی که در سال زراعی جاری میزان بارندگی‌ها کاهش چشمگیری داشته است.
محمد، یکی از کشاورزان روستاهای شهرستان چگنی گفت: کشت ما معمولا دیم است که همین سبب می شود نیاز مبرم به بارش باران داشته باشیم  و کمبود باران به محصولات ما خسارت زیادی زده است.
حبیب الله نامداری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چگنیدر گفت و گو با خبرچگنی اظهار داشت: کل بارش‌ها در حوزه شهرستان چگنی طی زراعی جاری یعنی از اول مهر ماه تاکنون ۲۵۵ میلیمتر بوده است و آخرین بارندگی شهرستان در ۱۸ اسفند ماه، به میزان ۷ میلیمتر بوده است.
وی افزود: متاسفانه علاوه بر بر تنش خشکی،  تنش سرما را هم در در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ و اوایل ۱۴۰۱ داشتیم به طوری که در بازه زمانی ۲۵ اسفند ماه تا ۱۰ فروردین به مدت ۱۰ روز درجه حرارت زیر صفر بود.
خسارت ۵۰ درصدی به محصولات زراعی چگنی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چگنی با بیان اینکه تنش خشکی و تنش سرما در کارگروه مخاطرات کشاورزی تایید شده است، بیان کرد: طی بررسی هایی که همکاران در ستاد مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان چگنی و بخش های تابعه مرکزی ، ویسیان و شاهیوند داشتند،  سطح خسارات وارده به محصولات زراعی دیم را تا این تاریخ حداقل ۵۰ درصد کاهش تولید برآورد کرده و در صورت عدم بارش ها در روزهای آینده،  افت عملکرد بسیار بیشتر از میزان یاد شده و حتی در خیلی از مزارع امکان برداشت وجود نخواهد داشت.
وی گفت: طی اطلاع رسانی گسترده ای که توسط همکاران بنده در ابتدای سال زراعی جاری صورت گرفت ، خوشبختانه بخشی از کشاورزان محصولات زراعی خود را بیمه کردند که طی هماهنگی صورت گرفته با صندوق بیمه محصولات کشاورزی، این بهره‌برداران غرامت خشکسالی دریافت خواهند داشت.
نامداری افزود: با توجه به اینکه براساس مصوبه هیئت وزیران ، بجز صندوق بیمه محصولات کشاورزی، هیچ راه دیگری برای کمک به کشاورزان خسارت دیده وجود ندارد ، از طرفی کشور ما در منطقه خشک واقع شده و همه کارشناسان‌ تحلیل گر هواشناسی ملی و جهانی اتفاق نظر دارند که این وضعیت خشکسالی ادامه خواهد یافت و ما راهی نداریم جز اینکه خودمان را با این شرایط سازگار نمائیم،  لذا انتظار می‌رود همه ما و خصوصا بهره برداران بخش کشاورزی در راستای کاهش مشکلات مواردی را رعایت کنیم.
کشاورزان محصولات خود را بیمه کنند
وی گفت:  از همه کشاورزان درخواست می‌شود  که منبع هیچ‌گونه کشتی را انجام ندهند مگر اینکه ابتدا آنرا بیمه نمایند. چون دولت تصمیم گرفته : اولا صندوق بیمه محصولات کشاورزی را در راستای جبران خسارت وارده بر محصولات کشاورزی بطور جدی حمایت نماید ، ثانیا بجز پرداخت حق بیمه،  هیچ راه دیگری جهت جبران خسارت وجود نخواهد داشت.
وی بیان کرد:  با توجه به مصوبه شورای حفاظت از منابع آب استان، کشت محصولات آبدوست خصوصا برنج ، هندوانه و سایر محصولات آبدوست ممنوع می باشد. بجای آنها (با توجه به کمبود شدید علوفه و نیاز مبرم دامداران) کشت محصولات علوفه ای شامل ذرت علوفه ای ، خلر و سایر محصولات علوفه ای را در دستورکار قرار دهند.
نامداری گفت: بدیهی است جهاد کشاورزی در راستای تامین نهاده‌های مورد نیاز و خدمات آموزشی و فنی همکاری لازم را خواهد داشت.
انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://khabarchegeni.ir/?p=1699

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.