به گزارش خبر چگنی، به گمانم مهم ترین مسئله و مشکل امروز کشور عزیزمان ایران و بویژه شهرستان چگنی با وجود معادن بسیار، تخریب محیط زیست و منابع طبیعی است.
معادن سنگ بی مصرف که فقط برای اشخاص محدود ومعدودی منفعت آور هستند به صورتی بی رحمانه و شبانه روز به طور غیر اصولی و صد البته عمدی در حال تخریب محیط هستند که نفس های درختان کهن بلوط این دیار را به شماره انداخته است.

ابراز نگرانی مردم چگنی فقط از این موضوع نبوده و زمانی که به گفت و گو با اهالی روستاهای چگنی نشستیم ، محمد یکی از این اهالی گفت: باتوجه به اینکه پوشش انبوه جنگی شهرستان چگنی زبانزد خاص و عام هست اما متاسفانه مسئولین هیچ گونه توجهی ندارند و چهره ی شهرستان نابود شده است.
نابود شدن درختان بلوط خسارتی جبران ناپذیر در چگنی
وی افزود: افراد سودجو برای تهیه زغال به شهرستان ما میآیند و باعث نابود شدن درختان کهنسال بلوط در شهرستان شده اند که این خسارت جبران ناپذیر است.
علی از دیگر اهالی روستاهای چگنی بیان کرد: نزدیکی ما به معادن سنگ در این منطقه مشکلات زیادی به بار آورده از جمله جاده های روستاها و گاها طبیعت نزدیک به این معادن تخریب شده است.

در همین راستا محمدی نژاد رئیس محیط زیست شهرستان چگنی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت به وجود آمده در حوزه محیط زیست شهرستان اظهار داشت: شهرستان چگنی در سال ۱۳۸۶ تاسیس شده که شامل بخش های سراب دوره؛ویسیان و شاهیوند است و دارای وسعت جغرافیایی زیاد محیط زیستی هستند.
وجود معضل زیست محیطی دفن زباله در پوشش جنگلی چگنی
وی با توجه به مشکلات عدیده ای که در حوزه تخریب محیط زیست شهرستان وجود دارد افزود: یکی از مشکلات زیست محیطی شهرستان چگنی عدم جانمایی مناسب مرکز دفن زباله های شهری است که با توجه به پوشش جنگلی (درختان بلوط)مکان مناسبی در سال های گذشته برای دفن زباله صورت نگرفته که یکی از معضلات زیست محیطی شهرستان به حساب می آید.
وی تصریح کرد:در شهرستان چگنی جاذبه های گردشگری و زیبایی وجود دارد که می توان این مناطق را احیاء و زمینه گردشگری در شهرستان را رونق داد.
محمدی نژاد در ادامه مناطق سراب ناوهکش و سراب رفتخان را از مناطق زیبا و توریستی چگنی معرفی کرد و گفت:متاسفانه عدم توجه به مسائل زیست محیطی این مناطق را از حالت طبیعی خارج و بلا استفاده گذاشته که جای تأسف بسیار دارد.
رئیس محیط زیست شهرستان چگنی یکی از معضلات و چالش های زیست محیطی در چگنی را وجود معادن سنگی دانست که بدون رعایت موازین قانونی در حال تخریب گسترده محیط زیست و درختان بلوط هستند و اظهار کرد: مشکل اصلی حوزه محیط زیست شهرستان چگنی اکتشافات و بهره برداری معادن سنگ است که متأسفانه بدون رعایت ضوابط زیست محیطی و همچنین عدم استفاده از روش های جدید هر روز شاهد قطع درختان بلوط این ریه های طبیعی زمین هستیم.

محمدی نژاد گفت:در شهرستان ۱۵معدن سنگ وجود دارد که اداره محیط زیست شهرستان چگنی برای ۴معدن تشکیل پرونده و آنها را به مراجع قضایی معرفی نموده است.
معادن سنگ سبب بر هم زدن ارامش حیات وحش می شوند
این مقام مسئول برخورد قضایی محکم و اجرای عدالت را در حوزه محیط زیست خواستار شده و ادامه داد:وجود معادن سنگ در حاشیه و داخل منطقه حفاظت شده سفید کوه باعث مشکلات زیستمحیطی این منطقه و سبب برهم زدن آرامش حیات وحش منطقه شده است.
وی اضافه کرد: استفاده از مواد منفجره غیر قانونی برای اکتشاف و بهره برداری آسان باعث شده که چشمه های طبیعی منطقه در اثر این انفجارها زیر آوار قرار بگیرند و خشک شوند و همچنین در فصل جفت گیری حیات وحش آرامش وحوش برهم زده شده و باعث نابودی و فرار آنها از منطقه شده است.

وی ادامه داد:وجود معادن سنگ محل مناسب و امنی برای شکارچی های غیر قانونی شده است .
محمدی نژاد در ادامه گریزی به مشکلات خاصله از وجود معادن سنگ در شهرستان زد و افزود: متاسفانه برداشت های بی رویه سنگ از مناطق محیط زیست این شهرستان و انتقال آن بصورت خام به دیگر استان ها باعث شده است که طبیعت زیست محیطی این منطقه دگرگون شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد:از همه نهاد های نظارتی و امنیتی تقاضا میکنم به پروندههای این معادن ورود کنند و مانع از تخریب محیط زیست که یک سرمایه ی ملی و خدادادی هست جلوگیری کنند.
انتهای پیام/